Bootverhuur Friesland

Friesland is dé watersportprovincie van Nederland. Met een wateroppervlakte van ongeveer 15% aan binnenwateren is Friesland daarom uitermate geschikt om te ontdekken vanaf het water. De naam zegt het al Bootverhuur Eernewoude is gevestigd in Eernewoude, één van de meest centrale plekken van Friesland. Direct gelegen aan het nationaal park De Alde Feanen.

Boot huren in Friesland

Onze bootverhuur in Friesland heeft een moderne vloot met een 7-tal boten, kano’s en SUP’s. Voor gezelschappen tot 8 personen per boot kunt u bijvoorbeeld een Maril sloep of Antaris Fifty 5 sloep huren. Wilt u iets actiever het water op? Huur dan een Valk zeilboot, een kano of een SUP. De beginnende en/of jonge zeiler kan ook een Optimist zeilboot bij ons huren.

Bekijk onze boten

Eernewoude het watersport hart van Friesland

Je vind bootverhuur Friesland in het pittoreske dorpje Eernewoude ligt middenin Friesland, precies tussen Leeuwarden, Drachten & Grou. Het is een watersport dorp bij uitstek. Met een eigen team voor het Skûtsjesilen is het ook één van de jaarlijkse zeillocaties voor deze zeilboten competitie.

Direct aan het dorp grens het enige natuurgebied in Friesland met de status ‘nationale park’, de Alde Feanen. 4.000 hectare ongerepte natuur waarin je je soms zelfs in Afrika waant. In De Alde Feanen komen meer dan 500 soorten hogere planten voor, er broeden meer dan 100 verschillende soorten vogels. Tijdens de wintermaanden kan bij voldoende forst heerlijk worden geschaatst. In dit natuurgebied worden veel watersportactiviteiten georganiseerd. Het huren van een bootje is dan ook een uitstekende manier om dit natuurgebied te ontdekken.