Friesland

In het hart van het unieke merengebied van Friesland, tussen Leeuwarden en Drachten, vindt u Bootverhuur Eernewoude op Camping It Wiid. Dit prachtige park ligt centraal in het laatste nationaal park van Nederland, De Alde Feanen.

Nationaal Park De Alde Feanen

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Dit is een zeer afwisselend natuurgebied bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Zo zorgt de landschappelijke variatie voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Daardoor komen er in De Alde Feanen circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels.

In het gebied kan prachtig gevaren worden. Er zijn ook goede verbindingen naar andere Friese plaatsen, zoals Grou, Leeuwarden en Sneek. U kunt uw eigen boot meenemen, maar natuurlijk ook een boot huren via onze receptie. Wij verhuren sloepen, valken, motorboten, optimisten en kano’s. Uiteraard kunnen visliefhebbers hun hart ophalen en hun hengeltje uitgooien.

Bootverhuur Eernewoude op Camping It Wiid liggen tegenover het dorp Eernewoude, of zoals de Friezen zeggen “Earnewâld”. Het dorp ligt aan de andere kant van het water en is met een pontje te bereiken, maar u kunt er ook via de “gewone” weg komen.

Op de receptie zijn diverse waterkaarten te krijgen van de omgeving. Bij het huren van een boot ontvangt u een kleine waterkaart en adviseren wij u graag een route.

Nergens is Friesland zo mooi als vanaf het water, ervaar het zelf!

Ontdek Friesland vanaf het water

Zoals hierboven genoemd is Friesland het mooist vanaf het water. Bootverhuur Eernewoude biedt meerdere bootverhuur mogelijkheden om Friesland vanaf het water te ontdekken. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld het huren van een zeilboot (Valk). Een andere optie is het huren van een Maril of Antaris sloep.

Wilt u op een wat actievere manier Friesland ontdekken? Kies dan eens voor een kano of een SUP!

Varen in Friesland

De wateroppervlakte van Friesland is bijna even groot als het landoppervlakte. Daarmee is het de ideale provincie om te varen in Friesland. De vele vaarten en meren bieden prachtige vaarroutes met een motorboot of zeilboot. Zo zijn er vaarroutes van 1.5 uur tot een heel dagtocht. Vaar bijvoorbeeld vanuit Eernewoude naar Leeuwarden, Grou of Sneek. Ook meerdere vaarroutes over Nationaal Park De Alde Feanen behoort tot de mogelijkheden.

Varen in Friesland is puur genieten!