Varen in Friesland

Varen in Friesland? Bootverhuur Eernewoude/Camping It Wiid is gelegen in het Friese meren gebied, tussen Leeuwarden en Drachten. In het gebied kan men prachtig varen in Friesland. Door de centrale ligging en goede verbindingen met andere Friese plaatsen zoals Grou, Leeuwarden en Sneek is Bootverhuur Eernewoude de ideale startplaats om te vaartocht in Friesland.

Via onze bootverhuur kunt u een boot of sloep huren en o.a. het prachtige natuurgebied ‘De Alde Feanen’ verkennen.

Varen in Friesland met een sloep van Bootverhuur Eernewoude

Varen in Friesland: Routes

Eernewoude is centraal gelegen in Friesland en heeft goede vaarverbindingen met o.a. Grou, Leeuwarden en Sneek. Met deze verbindingen is Eernewoude een mooie startplaats voor een vaarroute door het prachtige Friesland. Denk bijvoorbeeld eens aan één van onderstaande vaarroutes:

  • Elfstedenvaarroute: De route van de Elfstedentocht afleggen per boot. Het is een stille wens van veel watersportliefhebbers. Vaar deze route en ontdek de mooiste plekjes van Friesland!
  • Middelseerûte: Deze route is onderdeel van de Elfstedenroute en was vroeger een belangrijke vaarverbinding tussen Leeuwarden en Sneek.
  • Lits-Lauwersmeerroute: Deze vaarroute verbind de mooie Friese meren en het Lauwersmeer met de plaatsen Drachten en Dokkum.
  • Of ontdek de mooiste plekjes van het natuurgebied ‘De Alde Feanen’.

Bekijk onze vaarroutes over De Alde Feanen

Onze medewerkers van de bootverhuur hebben de leukste tips en kunnen u meer vertellen over varen in Friesland en welke vaarroutes passen binnen uw wensen.

Varen in Friesland is genieten, heerlijk ontspannen en rustgevend.

Boten voor een vaartocht

Bij onze bootverhuur kunt u terecht voor een 5-tal boten die u kunt huren om te varen in Friesland. U hebt o.a. de keuze uit de Antaris Fifty 5, de Maril boten en een motorboot of zeilboot. Voor ieder gezelschap is wel een boot geschikt. Wilt u met vrienden of familie genieten van een vaartocht in Friesland? Informeer naar de mogelijkeden en routes. Neem vrijblijvend contact op.

Bekijk onze boten Informeer naar de routebeschrijvingen