Zeilen in Friesland

Zeilen in Friesland vanuit Earnewâld

Met een ligging in het hart van het Friese Meren gebied biedt Bootverhuur Eernewoude de ideale opstapplaats voor een lekker dagje zeilen in Friesland. Met onze Valk zeilboten kunt u zelfstandig en in een klein gezelschap genieten van de mooie Friese natuur.

Zeilboot huren in Friesland

Een zeilboot huren in Friesland doet u bij Bootverhuur Eernewoude. Met één van onze zeilboten kunt u heel eenvoudig het nabij gelegen natuurgebied ‘De Alde Feanen’ verkennen. Dit prachtige Nationale Park biedt prachtige veenplassen om te zeilen. Daarnaast vind u hier een heel afwisselend landschap van meren, veenplassen, petgaten, rietlanden en meer! Dit maakt van De Alde Feanen één van de mooiste plekken om te zeilen in Friesland. Op de Friese meren kan uitstekend gezeild worden en ook vaart u zo naar het Pikmeer (Grou) en de Wijde Ee (Veenhoop). Voel de wind in de zeilen en geniet van de Friese luchten en mooie uitzichten.

Nergens is Friesland zo mooi als vanaf het water

Onze medewerkers van de bootverhuur kunnen u uitgebreid vertellen over alle mogelijkheden om te zeilen in Friesland. Zeilroutes, de Friese meren, plekjes om aan te meren voor bijvoorbeeld een lekkere lunch. Zo haalt u het meest uit uw dag wanneer u een zeilboot huurt in Friesland.

Bekijk onze zeilboten » Reserveer een Valk »

Zeilen met een Valk

Bootverhuur Eernewoude verhuurt valken. Een Valk is een polyester zeilboot, uitgerust met een rolfoksysteem en een 3pk buitenboordmotor van Yamaha. Een Valk is geschikt voor gezelschappen tot 5 personen en is uitgevoerd met gaffeltuig en een grootzeil van 16m2.
Zeilen met een Valk is relatief eenvoudig en daardoor erg geliefd onder de recreatieve zeilers. U kunt een dag of halve dag te zeilen maar natuurlijk ook op zeilvakantie gaan met één van onze valken. Huur een dekzeil of neem een tentje mee en leg aan bij één van de vele ligplaatsen.

Leren zeilen

U heeft nog nooit gezeild maar wilt dit wel leren? Bootverhuur Eernewoude is gevestigd op Camping It Wiid in Earnewâld. In de zomerperiode geven wij regelmatig zeillessen. U kunt zich hier voor inschrijven waarna u onder begeleiding van een ervaren docent de basisprincipe van het zeilen leert. U leert zelfstandig te zeilen in één van onze Valk zeilboten. Vervolgens kunt u een zeilboot huren en de Friese meren en vaarten ontdekken. een zeilcursus duurt 4 dagdelen van 3 uren. Voor de jongsten wordt een optimisten cursus aangeboden.

Zeilen in Friesland met een Valk zeilboot